gránit bank - a DigitálisBank

Megtakarítások

Akciós betétek

GRÁNIT Felemelő betét 24 hónapra

EBKM: 2,40% az összes feltétel teljesítése esetén; 1,00% a feltételek nem teljesítésekor
Időben sávos kamatozás

A GRÁNIT Felemelő lekötött betét egy olyan időben sávos kamatozású 24 hónapos betétlekötési lehetőség, amely ötvözi egy megtakarítási számla rugalmasságát a lekötött betétek magas kamatozásával. Betétfeltörés esetén a betétlekötés idejére járó időarányos kamatot megkapja az ügyfél, amenyiben teljesültek a betét feltételei.

A betétlekötés előnyei

Mit jelent az időben sávos kamatozás?

A lekötési idő első hónapjára fizetett éves kamat alacsonyabb, amely folyamatosan emelkedik kéthavonta a lekötési időszak alatt. Így a 24 hónapos lekötési konstrukció utolsó hónapjára fizetett éves kamat 2,60%, míg a 24 hónap alatt kifizetett EBKM 2,40%.

A 2,40%-os EBKM feltétele: az Ügyfél a betétlekötés ideje alatt rendelkezzen a GRÁNIT Banknál vezetett, a betétlekötéssel érintett bankszámlájához kapcsolódó, aktivált bankkártyával, továbbá a betétlekötés ideje alatt - a betétlekötéssel érintett bankszámlájához tartozó - bankkártyával összesen legalább 240.000 Ft összértékben végrehajtott bankkártyás vásárlást teljesítsen, mely vásárlási tranzakciók a bankszámlán zárolásra vagy terhelésre is kerültek.

Feltételek nem teljesítése esetén EBKM: 1,00%

A részletes feltételeket a Hirdetmény tartalmazza>>

GRÁNIT Tripla3 betét 3 hónapra

éves kamat és EBKM 2,30% a feltétek teljesítése esetén, egyébként 1,00%

Az éves 2,30%-os kamat feltétele: a betétlekötés ideje alatt havonta legalább 10 000 Ft értékű, összesen legalább 30 000 Ft értékű bankkártyás vásárlás, legkésőbb a feltételek ellenőrzését megelőző napig*.

Feltételek nem teljesítése esetén éves kamat és EBKM: 1,00%

A részletes feltételeket a Hirdetmény tartalmazza>>

GRÁNIT Prémium betét 6 hónapra

éves kamat és EBKM 2,00% a feltétek teljesítése esetén, egyébként 1,50%

Az éves 2,00%-os kamat feltétele: a betétlekötés ideje alatt havonta legalább 10 000 Ft értékű, összesen legalább 60 000 Ft értékű bankkártyás vásárlás, legkésőbb a feltételek ellenőrzését megelőző napig*.

Feltételek nem teljesítése esetén éves kamat és EBKM: 1,50%

A részletes feltételeket a Hirdetmény tartalmazza>>

Kérjük, olvassa el!

* A GRÁNIT 24 hónapos Felemelő betét, a GRÁNIT Tripla3 betét, valamint a GRÁNIT Prémium betét feltételeinek teljesítését a betét lejáratát megelőző öt naptári nappal ellenőrzi a Bank. A minimum bankkkártyás vásárlási értékbe azon vásárlások számítanak bele, amelyek a GRÁNIT Banknál vezetett azon bankszámlához tartozó bankkártyával történtek, amelyről a betétlekötés történt és a feltételek ellenőrzés előtt sikeresen zárolásra vagy terhelésre is kerültek. A havi minimum 10.000 Ft-os bankkártyás vásárlásokba azok a tranzakciók számítanak bele, amelyeket az ügyfél a betétlekötéskezdő napjától hajt végre. A betétlekötés időtartama alatt a bankkártyás vásárlásokat havonta a fordulónaptól a következő fordulónap -1 napig kell teljesíteni. A lejárat hónapjában a lejárat napja -6 napig, miután a vásárlási feltételeket a Bank a lejárat előtti 5 naptári nappal ellenőrzi.
FIGYELEM: folyamatos betétlekötés esetén az akciós GRÁNIT Tripla3 betét a betét első fordulónapját követően a fordulónapon hatályos, a lakossági betétügyletekről és egyéb megtakarításokról szóló Hirdetményben közzétett 3 hónapos GRÁNIT Szimpla lekötött betétbe kerül ismétlődően lekötésre.

A tájékoztató nem teljes körű. Az akció részletes feltételeit, kondícióit a Lakossági Bankszámlákról és Kapcsolódó Szolgáltatásokról szóló Hirdetmény, a Lakossági Betétügyletekről és Egyéb Megtakarításokról szóló Hirdetmény, a Tartós Megtakarítási Számláról és a Tartós Lekötött Betétekről szóló Hirdetmény, a Pénzforgalmi és a Betétügyletekre vonatkozó ÁSZF és az Üzletszabályzat tartalmazza. Ezek megtalálhatóak a GRÁNIT Bank honlapján (lakossági hirdetmények) valamint a bankfiók ügyfélterében kifüggesztve.

GRÁNIT Prémium betét

A GRÁNIT Prémium lekötött betét azoknak az ügyfeleinknek kínál kiemelkedő kamatot, akik GRÁNIT bankszámlájukhoz tartozó bankkártyájukat rendszeresen vásárlásra használják.

*Feltételek: Az ügyfél a betétlekötés ideje alatt havonta 10 000 Ft értékben, összesen legalább 60.000 Ft értékben vásárol GRÁNIT banknál vezetett azon bankszámlájához tartozó bankkártyával, amelyről a betétlekötés történt.
A feltételek teljesítésébe azok a bankkártyás vásárlások számítanak bele, amelyeket az ügyfél a betétlekötés kezdő napjától hajt végre. A betétlekötés időtartama alatt a bankkártyás vásárlásokat havonta a fordulónaptól a következő fordulónap -1 napig kell teljesíteni. A lejárat hónapjában lejárat napja -6 napig, miután a vásárlási feltételeket a Bank a lejárat előtti 5. naptári napon ellenőrzi. A bankkártyás vásárlásba azok a tranzakciók számítanak bele, amelyek ezen időszakok alatt zárolásra vagy terhelésre kerültek.

GRÁNIT Felemelő betét

A GRÁNIT Felemelő lekötött betét egy olyan időben sávos kamatozású 6 vagy 12 hónapos betétlekötési lehetőség, amely rugalmas és egyben lekötött betétek magas kamatozásával rendelkezik.

Kiemelkedő betéti kamat 6 illetve 12 hónapos lekötésre, aktivált bankkártya megléte* mellett

*FIGYELEM! Feltételhez kötött lekötés. Az éves kamat feltétele, hogy az ügyfél a betétlekötés ideje alatt rendelkezzen a GRÁNIT Banknál vezetett, a betétlekötéssel érintett bankszámlájához kapcsolódó aktivált betéti bankkártyával.

Betétfeltörés esetén sincs kamatveszteség.

Mit jelent az időben sávos kamatozás?

A lekötési idő első hónapjára fizetett éves kamat alacsonyabb, amely folyamatosan emelkedik a lekötési időszak minden egyes hónapjában.

Így a hat hónapos lekötési konstrukció utolsó hónapjára fizetett éves kamat 3,75%, a hat hónap alatt kifizetett átlagos kamatmérték évi 1,90% (EBKM: 1,90%).
A tizenkét hónapos lekötési konstrukció utolsó hónapjára 5,10%-os éves kamat kerül kifizetésre, a teljes lekötési időre kifizetett átlagos kamatmérték 2,20% (EBKM: 2,20%).

GRÁNIT megtakarítási számla

A GRÁNIT Megtakarítási Számla egy olyan rugalmas és biztonságos megtakarítási forma, amely már kisebb összegre is magas kamatot biztosít lekötés nélkül.

Megtakarítási számlán elhelyezett összeg Éves Kamat EBKM
0-499.999 Ft jegybanki alapkamat - 2,00% (de minimum 0,50%) 0,50%*
500.000 Ft - jegybanki alapkamat - 1,00% (de minimum 1,40%) 10 millió Ft-ra számítva: 1,36%*

*2016.05.25-től érvényes MNB alapkamat: 0,90%

Megtakarításait bármikor, akár kényelmesen otthonából NetBankon keresztül átvezetheti folyószámlájára azonban megtakarításai biztonsága érdekében a számlán elhelyezett összeghez bankkártyájával nem férhet hozzá.

GRÁNIT tartós megtakarítási számla

Betétlekötési AKCIÓ!

GRÁNIT Akciós TBSZ betét 1 évre
éves kamat és EBKM: 2,25%

A betét csak GRÁNIT Tartós Megtakarítási Számláról köthető le!
Egyéb feltétele nincs a betétlekötésnek!

Minimális lekötési összeg: 50 000 Ft

GRÁNIT Tartós Megtakarítási számla előnyei:

Kamatadó kedvezmény, kamatadó-mentesség

GRÁNIT Tartós Megtakarítási számla lehetőséget biztosít Önnek, hogy a megtakarításain elért kamatjövedelem személyi jövedelemadóját csökkentse, vagy akár teljes mértékben mentesüljön az adófizetési kötelezettség alól.

Kiemelkedő betéti kamatok hosszú távon

Kösse le megtakarításait Tartós Megtakarítási számláról 3 vagy 5 éves Tartós lekötött betétbe:

Lekötési idő Éves Kamat EBKM
5 év jegybanki alapkamat* + 2% 2,75%
3 év jegybanki alapkamat* + 1% 1,87%

*2016.05.25-től érvényes MNB alapkamat: 0,90%

A betétek változó kamatozásúak, a kamatozás a mindenkori jegybanki alapkamattól függ.

Betétfeltöréskor is magas kamat

Éven túl feltört betét esetén a betét feltörésekor érvényes MNB jegybanki alapkamat – 2% (de minimum 1%, maximum 4%) mértékű kamatot fizet.

Díjmentes számlanyitás számlavezetés - feltételek nélkül

A GRÁNIT Tartós Megtakarítási Számla (és valamennyi lakossági bankszámla csomag) esetén a számlanyitás valamint számlavezetés ingyenes.

Változatos betétlekötési lehetőségek

A speciálisan, kizárólag ezen a számlán keresztül elérhető tartós lekötött betéteken túl valamennyi standard lakossági betétbe elhelyezhető a megtakarítás (az egyes betéttípusokról bővebben itt olvashat.

Hogyan működik a GRÁNIT Tartós Megtakarítási számla?

A Tartós Megtakarítási Számla az alábbiakban különbözik egy hagyományos bankszámlától:

A GRÁNIT Tartós Megtakarítási számla jellemzői:

Kinek ajánljuk a GRÁNIT Tartós Megtakarítási számlát?

Hogyan igényelhető a GRÁNIT Tartós Megtakarítási Számla?

Hogyan hozható át más hitelintézetnél lévő TBSZ a GRÁNIT Bankhoz?

GRÁNIT szimpla lekötött betét

Rövid távú lekötések, feltételek teljesítése nélkül

GRÁNIT Szimpla lekötött betétek - forintban

A forint betétek 1, 2, 3 és 4 hónapos lekötési időre kínálnak kedvező megtakarítási lehetőséget feltételek nélkül:

Lekötési idő Éves Kamat EBKM
1 hónap 1,05% 1,05%
2 hónap 1,00% 1,00%
3 hónap 1,00% 1,00%
4 hónap 1,00% 1,00%

GRÁNIT Egyszerű lekötött betétek – forintban

A forint betétek 1, 3, 6, 9 és 12 hónapos lekötési időre kínálnak kedvező megtakarítási lehetőséget feltételek nélkül:

Lekötési idő Éves Kamat EBKM
1 hónap 0,25% 0,25%
3 hónap 0,35% 0,35%
6 hónap 0,40% 0,40%
9 hónap 0,45% 0,45%
12 hónap 0,50% 0,50%

Gyakori kérdések

Hogyan lehet lakossági betétlekötést kezdeményezni?

Személyesen a GRÁNIT Bank Ügyfélszolgálatán (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8.) vagy NetBankon keresztül, a Megbízások - Betétek kezelése - Lekötött betétek - Új betétlekötés menüpontban.

Kell-e lakossági betétlekötéshez bankszámlával rendelkezni?

Betétlekötéseket csak GRÁNIT bankszámláról, vagy GRÁNIT Tartós Megtakarítási Számláról lehet kezdeményezni, így ezen két termék valamelyikével kell rendelkeznie betétlekötéshez. GRÁNIT Tartós Megtakarítási számlához szükségszerűen rendelkeznie kell lakossági bankszámlával.

Lekötött betét feltörése esetén, milyen kamatozásra lehet számítani?

A Rugalmas betét a kedvező kamatozása mellett azt a rugalmasságot kínálja, hogy betétfeltörés esetén az eltelt egész számú hónapokra járó kamat kerül kifizetésre. Ez azt jelenti, hogy már az első hónapot követően fizet a Bank kamatot a lekötési összegre a betét idő előtti felmondása esetén. A Felemelő betét még kedvezőbb azon ügyfelek számára, akik a betétlekötés lejárati ideje előtt kénytelenek hozzányúlni a megtakarításukhoz, mert az eltelt naptári napokra után kerül a kamat kifizetésre. Azaz már egy nap után, az arra járó időarányos kamatot megkapja az ügyfél, ha betétfeltörésre kényszerül. Így a kamatvesztesége minimalizálódik, ha sürgősen pénzre van szüksége és nem tudja megvárni a lekötési idő lejáratát. Mind a Rugalmas, mind a Felemelő betétek esetében a fizetendő kamat a lekötési időszak végéig folyamatosan növekszik. Részletes tájékoztatást a lakossági betétügyletekről és egyéb megtakarításokról szóló, hatályos Hirdetmény tartalmazza. Egyéb betéti termékek (kivéve a Tartós lekötött betétek) esetén 0,10%-os kamatot fizet a bank betétfeltörés esetén.

Lehet-e a meghirdetettnél magasabb kamatot kapni a betétlekötésre?

A Kiemelt GRÁNIT Klubtagok számára a Bank + 0,5%-os kamatprémiumot ad a GRÁNIT Egyszerű forint lekötött betétekre és a GRÁNIT Rugalmas lekötött betétekre. A Kiemelt GRÁNIT Klubtaggá válás feltételeiről és az egyéb kedvezményekről az erről szóló, mindenkor hatályos Hirdetmény rendelkezik. Emellett a Bank fenntartja magának a jogot, hogy a Hirdetményben közzétett betéti kamat mértékektől az Ügyfél javára egyoldalúan eltérjen a Hirdetményben meghatározott feltételek teljesítése esetén.

Mit jelent a megtakarítási számla?

A GRÁNIT Megtakarítási Számla egy olyan rugalmas és biztonságos megtakarítási forma, amely már kisebb összegre is magas kamatot biztosít lekötés nélkül. Megtakarításait bármikor, akár kényelmesen otthonából NetBankon keresztül átvezetheti folyószámlájára, azonban megtakarításai biztonsága érdekében a számlán elhelyezett összeghez bankkártyájával nem férhet hozzá. A számla kamatozása rendkívül kedvező:

Hogyan hozható át más banknál lévő tartós megtakarítás (TBSZ) a GRÁNIT Bankhoz?

A GRÁNIT Bankhoz a Bank Ügyfele online vagy személyes ügyintézéssel hozhatja át más banknál lévő tartós megtakarítását, új Ügyfélnek először lakossági folyószámlát kell nyitnia a GRÁNIT Banknál. Az áthozatal részletes leírása itt található.

Deviza lekötött betétek

GRÁNIT Egyszerű lekötött betétek – euroban

Lekötési idő Éves Kamat EBKM
1 hónap 0,01% 0,01%
3 hónap 0,01% 0,01%
6 hónap 0,01% 0,01%

GRÁNIT Egyszerű lekötött betétek – USA dollárban

Lekötési idő Éves Kamat EBKM
1 hónap 0,01% 0,01%
3 hónap 0,01% 0,01%
6 hónap 0,01% 0,01%

Hirdetmények/dokumentumok