gránit bank - a DigitálisBank

Hitelek

Jelzáloghitel

Számolja ki törlesztőrészletét!

Miért jó a GRÁNIT Lakáshitel?

Gyors, szakszerű ügyintézés az Ön igényeinek megfelelően!

A GRÁNIT Bank államilag nem támogatott, piaci kamatozású forint hiteleket nyújt ügyfeleinek, lakóingatlanon alapított jelzálog fedezete mellett.

Miért érdemes a GRÁNIT Bankot választania?

Mert árfolyamkockázat nélkül, átlátható és alacsony kamatozással, gyorsan, szakszerű kiszolgálás mellett igényelhet forint alapú jelzálogkölcsönt.

Milyen célokra igényelhető hitel ingatlanon alapított jelzálog fedezet mellett?

VÁLASSZA AZ AKCIÓS KAMATOT!

Válassza kedvező kamatozást és alacsony törlesztőrészletet!

JELZÁLOGHITEL AKCIÓ!

2015. május 13-tól visszavonásig, de legkésőbb 2016. december 31-ig hiánytalanul befogadott és legkésőbb 2017. március 31-ig folyósított GRÁNIT Lakáshitel és GRÁNIT Szabad felhasználású hitel esetén (HITELKIVÁLTÁSNÁL IS)

A fenti kedvezmények összevonhatók.

A fenti kedvezmény közül a hitelösszeg nagysága után járó 0,55%-os kamatkedvezményt figyelembe NEM véve GRÁNIT Lakáshitel vagy Lakáshitel kiváltása esetén a THM*: akcióban 3,67% - 7,92%.

Szabadfelhasználású hitel vagy Szabadfelhasználású hitel kiváltása esetén a THM*: akcióban 4,82% - 9,11%.

LAKÁSCÉLÚ ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK IRÁNT ÉRDEKLŐDIK?

ISMERJE MEG A GRÁNIT BANKNÁL IS ELÉRHETŐ OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNYEKET!

Kattintson ide a kalkulátor megnyitásához >>

PÉLDÁK Piaci kamatozású kölcsönökre Prémium2-L2 ügyletminősítés esetén

Konstrukció Lakás célú hitel Szabad felhasználású hitel
Fedezet: a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra jelzálogjog kerül bejegyzésre a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra jelzálogjog kerül bejegyzésre
Hitelező/Hitelközvetítő: GRÁNIT Bank Zrt. GRÁNIT Bank Zrt.
Hitelkamat típusa: 3 havonta változó kamatozás 3 havonta változó kamatozás
Hitel összege: 5.000.000 Ft 5.000.000 Ft
Hitel devizaneme: HUF HUF
Hitel futamideje: 20 év 20 év
Törlesztőrészletek
száma:
240 240
GRÁNIT bankszámlán vállalt havi rendszeres jövedelem-jóváírás összege: 250.000 Ft felett 250.000 Ft alatt 250.000 Ft felett 250.000 Ft alatt
Hitelkamatláb mértéke: 3 havi BUBOR + 3,10% amely jelenleg 4,12% 3 havi BUBOR + 3,60% amely jelenleg 4,62% 3 havi BUBOR + 4,20% amely jelenleg 5,22% 3 havi BUBOR + 4,70% amely jelenleg 5,72%
THM*: 4,30% 4,83% 5,47% 6,01%
Törlesztőrészlet összege: 30.768 Ft 32.132 Ft 33.811 Ft 35.245 Ft
Ügyfél által fizetendő teljes összeg: 7.403.163 Ft 7.730.454 Ft 8.133.498 Ft 8.477.760 Ft
A hitel teljes díja: 2.403.163 Ft 2.730.454 Ft 3.133.498 Ft 3.477.760 Ft
amely magába foglalja
Folyósítási jutalékot: 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft
1 db 36.300 Ft Fedezetértékelési díjat (visszatérítéssel): 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft
1 db 12.600 Ft Fedezetbejegyzési díjat: 12.600 Ft 12.600 Ft 12.600 Ft 12.600 Ft
1 db 6.250 Ft Tulajdoni lap díjat: 6.250 Ft 6.250 Ft 6.250 Ft 6.250 Ft
Számlacsomag** (Sztár) havi díját: 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft
Törlesztés beszedési díját (a havi törlesztőrészlet összegére számítva Sztár
számlacsomag esetén):
0,0%, max. 0 Ft 0,0%, max. 0 Ft 0,0%, max. 0 Ft 0,0%, max. 0 Ft
A hitel teljes díjába figyelembe nem vett egyéb díjak:
Közjegyzői okirat díja (max. 40.000 Ft visszatérítéssel): közjegyzői
díjszabás szerint (közjegyzőnek fizetendő)
közjegyzői
díjszabás szerint (közjegyzőnek fizetendő)
közjegyzői
díjszabás szerint (közjegyzőnek fizetendő)
közjegyzői
díjszabás szerint (közjegyzőnek fizetendő)
Vagyonbiztosítás díja***: választott biztosító díjszabása szerint választott biztosító díjszabása szerint választott
biztosító díjszabása szerint
választott
biztosító díjszabása szerint
Kockázati életbiztosítás díja (egyedüli Adósnál): választott
biztosító díjszabása szerint
választott
biztosító díjszabása szerint
választott
biztosító
díjszabása szerint
választott
biztosító
díjszabása szerint

Az Ön kérésére a hiteligényléssel kapcsolatban felmerülő induló díjak és költségek (pl. folyósítási jutalék, közjegyzői költség, stb.) meghitelezhetők, amelynek összege a hitel futamideje alatt a havi törlesztő részletekkel együtt kerül megfizetésre.

* A teljes hiteldíj mutató (THM) a hitel teljes díjának arányát fejezi ki a hitel teljes összegéhez viszonyítva éves alapon és százalékban kifejezve. A THM számítás a 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet és a 2009. évi CLXII. tv. rendelkezései szerint lakásvásárlási célú 5 millió Ft hitelösszegre, 20 éves futamidőre és annuitásos törlesztés feltételezésével készült. A THM mutató számítása során egy fedezeti ingatlanra vonatkozó fedezet értékelési díj, fedezetbejegyzési díj, tulajdoni lap díja, továbbá a folyósítási jutalék, havi 0 Ft-os bankszámlavezetési díj (Sztár számlacsomag), a törlesztés beszedésének díja (0,0%), valamint elektronikusan megküldött kamatértesítő került figyelembe vételre. A jelzáloghitelek esetén a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás, egyedüli igénylő esetén az Adós személyére vonatkozó kockázati életbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges az ügyfél által választott bármelyik biztosítónál.

**A példákban a hiteltörlesztéshez a feltétel nélküli, 0 Ft-os számlavezetési díjú Sztár számlacsomag került figyelembe vételre, amelyen díj-, költség- és egyéb fizetési kötelezettség mentesen biztosítja a hiteltörlesztésül szolgáló pénzösszeg elhelyezését, de bármelyik lakossági GRÁNIT bankszámlacsomagot választható az ügyfél saját döntése illetve a számlacsomag esetleges feltételének való megfelelés függvényében.

***A jelzáloghitelek igényléséhez a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges.

A tájékoztató nem teljes körű. Az akció részletes feltételeit, kondícióit a jelzálog fedezete mellett nyújtott lakossági hitelekről szóló Hirdetmény, a Kockázatvállalással kapcsolatos Lakossági ügyletek ÁSZF és az Üzletszabályzat tartalmazza. Ezek megtalálhatóak a GRÁNIT Bank honlapján (lakossági hirdetmények) valamint a bankfiók ügyfélterében kifüggesztve.

A GRÁNIT Bank államilag nem támogatott, piaci kamatozású forint hiteleket nyújt ügyfeleinek, lakóingatlanon alapított jelzálog fedezete mellett.

Miért érdemes a GRÁNIT Bankot választania?

Mert árfolyamkockázat nélkül, átlátható és alacsony kamatozással, gyorsan, szakszerű kiszolgálás mellett igényelhet forint alapú jelzálogkölcsönt.

Milyen célokra igényelhető hitel ingatlanon alapított jelzálog fedezet mellett?

Milyen kamatozás mellett igényelhető?

A GRÁNIT jelzáloghitelek kamatozása a mindenkori pénzpiaci kamatokhoz igazodik, így a kamatszint változása átlátható. Az Ügyfelek által fizetendő ügyleti kamat = 3 havi BUBOR + kamatfelár. A kamatfelár mértéke az ügylet kockázati megítélésétől függ. A hitelek 3 havi kamatperiódus mellett változó kamatozásúak. Ez azt jelenti, hogy a 3 hónapos periódus alatt az ügyleti kamat állandó, tehát a törlesztő részlet is változatlan. A következő kamatperiódusban a kamat az aktuális pénzpiaci viszonyoknak megfelelően megváltozhat (csökkenhet vagy emelkedhet), majd a kamatperiódus alatt ismét végig változatlan. A törlesztő részlet is kamatperiódusról – kamatperiódusra a kamatváltozás irányának megfelelően változhat.

Mekkora a kamatfelár mértéke és mekkora a hitelek kamata?

Az egyes módozatok pontos kamat és THM értékét a Hirdetmény tartalmazza.

Mekkora a törlesztő részlet?

Személyre szabott, ügyletminősítéssel is bővített törlesztő részlet számítást kollégáink pár perc alatt elkészítik Önnek, hívja a +36 1 510 0527–es telefonszámot vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a hitelinfo@granitbank.hu e-mail címen.

Milyen időszakra vonatkozik az ügyleti kamat?

A hitelek 3 havi kamatperiódus mellett változó kamatozásúak. Ez azt jelenti, hogy a 3 hónapos periódus alatt az ügyleti kamat állandó, tehát a törlesztő részlet is változatlan. A következő kamatperiódusban a kamat az aktuális pénzpiaci viszonyoknak megfelelően megváltozhat (csökkenhet vagy emelkedhet), majd a kamatperiódus alatt ismét végig változatlan. A törlesztő részlet is kamatperiódusról – kamatperiódusra a kamatváltozás irányának megfelelően változhat.

Milyen egyéb költségekkel jár a hitel felvétele induláskor és a futamidő alatt?

Szerződésszerű törlesztés esetén, a hitelhez kapcsolódóan a futamidő alatt csak kamatot kell fizetni a Bank felé. Kezelési költség és egyéb „rejtett” költségek nincsenek. A hitel kizárólag GRÁNIT Banknál vezetett bankszámláról törleszthető. Gránit Bank által kínált lakossági bankszámla csomagok számlavezetési díja 0 Ft. A választható bankszámlacsomagok hatályos kondícióit a vonatkozó Hirdetményben tekintheti meg. A futamidő alatt a fedezetül felajánlott ingatlanok után rendszeres időközönként biztosítási díjat kell fizetni. A biztosítási díj és a fizetési gyakoriság az Ügyfél által szabadon választható biztosító társaságnál megkötött biztosítási módozattól függ. A kölcsön felvételéhez kapcsolódó egyéb díjakat a Hirdetmény tartalmazza.

Futamidő alatt rendszeresen fizetendő Kamat 3 havi BUBOR + kamatfelár Banknak
Bankszámla számlavezetési díj Választott bankszámlacsomagtól függő
Sztár számlacsomagnál: 0 Ft
Banknak
Ingatlanbiztosítás díja Választott biztosító termékétől függő Biztosítónak
Életbiztosítás havi díja (egyedüli adósok esetén) Választott biztosító termékétől függő Biztosítónak
Induláskor, a kölcsön felvételével kapcsolatos díjak költségek Folyósítási jutalék A kölcsön összegének 1,00%-a, de max. 200e Ft Banknak folyósításkor
Fedezet értékelési díj 36.300 Ft / ingatlan Banknak folyósításkor
Közjegyzői díj Közjegyzői díjszabás szerint Közjegyzőnek szerződéskötéskor
Tulajdoni lap díja 6.250 Ft / ingatlan Földhivatalnak
Fedezetbejegyzési díj 12.600 Ft / ingatlan Földhivatalnak

Mekkora a maximális hitelösszeg?

A felvehető kölcsönösszeg mértékét két tényező befolyásolja:

A kölcsön összege nem lehet több, mint az ingatlan(ok) forgalmi értékének 80%-a (lakáshitelek esetén), illetve 75%-a (szabad felhasználású hitelek esetén). Hitelkiváltás esetén azonban ezen limitek túlléphetők, de csak oly mértékben, hogy a régi hitel kiváltásra kerülhessen az új hitellel.

Milyen hosszú futamidő igényelhető?

Az igényelhető legrövidebb futamidő 5 év, míg a leghosszabb 35 év.

Hol adhatom le az igénylésemet?

LETÖLTHETŐ NYOMTATVÁNYOK

A hiteligénylés felgyorsításához töltse ki az alábbi dokumentumokat.

Kölcsönigénylő nyomtatványok

Hitelkiváltás esetén Nem hitelkiváltás esetén
Kölcsönigénylő
nyomtatványok
Kölcsönigénylő nyomtatvány
Ügyletszereplők nyomtatvány
Ingatlanok adatai nyomtatvány
Ügyfélnyilatkozatok
Általános tájékoztató
Munkáltatói jövedelemigazolás nyomtatvány
Benyújtandó dokumentumok Benyújtandó dokumentumok
Igazolás fizetési múltról -
Tájékoztató
nyomtatványok
MNB tájékoztató a KHR-ről
MNB tájékoztató a túlzott eladósodottság kockázatairól
Településlista
Tájékoztató a GRÁNIT jelzáloghitelekről
Egyéb
nyomtatványok
Munkabér átutalás nyilatkozat
Termékösszehasonlító tábla

Letölthető hitelkalkulátor

Jelzáloghitel kalkulátor

Hirdetmény

Jelzáloghitelek hirdetménye

Adásvételi szerződés kötelező tartalmi elemei

Adásvételi szerződés feltételek

Szerződéses minták

Kölcsönszerződés Lakásvásárlásra
Kölcsönszerződés Hitelkiváltásra
Kölcsönszerződés Felújításra
Kölcsönszerződés Szabadfelhasználásra
Zálogszerződés

Folyószámlahitelek

Miért jó a GRÁNIT Folyószámlahitel?

Biztos pénzügyi keretek

Miért érdemes GRÁNIT folyószámlahitelt igényelnie?

Kedvező kamatok akciósan

GRÁNIT FOLYÓSZÁMLAHITEL AKCIÓ

Az Akció azon ügyfelekre vonatkozik, akik 2016.12.31-ig hiánytalanul benyújtották folyószámlahitel igénylésüket és 2017.01.31-ig beállításra is került a jóváhagyott hitelkeret.

Reprezentatív példa az akcióban igényelt folyószámlahitelre: Folyószámlahitel összege: 375 000 Ft, a hitelkamat mértéke: évi 18,90%, a hitelkamat típusa: az 1 éves futamidő alatt fix, a futamidő: 1 év. Kezelési költség: 0,00%, hitelkeret beállítási jutalék: 0,00%, rendelkezésre tartási jutalék: 0,00%, havi számlavezetési díj (Sztár számlacsomag esetén): 0Ft/hó, bankkártya éves díja (MOST bankkártya esetén): 0Ft, THM: 20,72%.
A hitel teljes díja: 39 666 Ft, a fogyasztó által fizetendő teljes összeg és törlesztérészletek összege: 414 666 Ft.
A teljes hiteldíj mutató (THM) meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt és a feltételek változása esetén mértéke módosulhat. A THM számítás annuitásos törlesztőrlesztést feltételezve került meghatározásra, de a folyószámlahitel tényleges visszafizetése nem annuitásos törlesztéssel történik, hanem a kapcsolódó bankszámlán töténő jóváírásokból automatikusan. A THM mutató mértéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

A részletes feltételeket a vonatkozó Hirdetmény tartalmazza.

MIÉRT ÉRDEMES GRÁNIT FOLYÓSZÁMLAHITELT IGÉNYELNIE?

MEKKORA LEHET AZ IGÉNYELT HITELKERET ÖSSZEGE?

Minimum 50 000 Ft, maximum 1 000 000 Ft. Új folyószámlahitel esetén, legfeljebb a folyószámlára érkező havi rendszeres, igazolt jövedelem összege.
Meglévő folyószámlahitel átvállalása esetén, megegyezik a kiváltott folyószámlahitel összegével (ami legfeljebb a folyószámlára érkező havi rendszeres, igazolt jövedelem háromszorosa).

HOGYAN TUDOM IGÉNYELNI A FOLYÓSZÁMLAHITELT?

MILYEN DOKUMENTUMOKAT KELL BENYÚJTANIA AZ IGÉNYLÉSHEZ?

KIK IGÉNYELHETNEK GRÁNIT FOLYÓSZÁMLAHITELT?

Az igénylés feltétele, hogy a kölcsönigénylők:

További részletekért keressen bennünket személyesen vagy hívja a +36 1 510 0527 telefonszámot, ahol munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

LETÖLTHETŐ NYOMTATVÁNYOK

Kölcsönigénylő nyomtatványok

Állami támogatások

Számolja ki a CSOK összegét!

Számolja ki az Adó-visszatérítés összegét!

CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY (CSOK)

VISZZA NEM TÉRÍTENDŐ ÁLLAMI TÁMOGATÁS MAX. 10 M FT-IG

Kérjük, olvassa el!

A CSOK igénylési feltételekről részletes tájékoztatást a Terméktájékoztató a CSOK-ról c. dokumentumban talál!

Milyen célokra igényelhető a CSOK?

Ki után igényelhető?

Az igénybe vehető CSOK összegének meghatározásakor figyelembe kell venni a

Mekkora összegű CSOK igényelhető?

Új lakás építése vagy vásárlása esetén
Gyermek(ek) száma (meglévő + vállalt) Lakás min. hasznos alapterülete Ház min. hasznos alapterülete CSOK összege
1 gyermek 40 m2 70 m2 600 000 Ft
2 gyermek 50 m2 80 m2 2 600 000 Ft
3 gyermek 60 m2 90 m2 10 000 000 Ft
Használt lakás vásárlása vagy bővítése esetén
Gyermek(ek) száma (meglévő + vállalt) Lakás min. hasznos alapterülete CSOK összege
1 gyermek 40 m2 600 000 Ft
2 gyermek 50 m2 1 430 000 Ft
3 gyermek 60 m2 2 200 000 Ft
4 vagy több gyermek 70 m2 2 750 000 Ft

Melyek a megelőlegezett (vállalt gyermek utáni) CSOK feltételei?

Csak fiatal házaspár igényelheti (ahol a kérelem beadásának pillanatában legalább az egyik fél még nem töltötte be a 40. életévét) a már meglévő és a vállalt gyermekek után:

A fiatal házaspár gyermekvállalásának teljesítésére előírt határidő
1 gyermek vállalása esetén 4 év
2 gyermek vállalása esetén 8 év
A 10.000.000 Ft támogatási összeg igénylése esetén a vállalt gyermekek számától függetlenül 10 év

Mikor igényelhető a CSOK?

Milyen dokumentumok szükségesek a CSOK igényléséhez?

Benyújtandó dokumentumok
Igénylő nyomtatványok Igénylőlap Állami Támogatáshoz
Benyújtandó dokumentumok
NGM Tájékoztató Használt lakás vásárlásnál
NGM Tájékoztató Új lakás vásárlásnál (legalább 3 gyermeknél)
NGM Tájékoztató Új lakás vásárlásnál (legfeljebb 2 gyermeknél)
NGM,Tájékoztató Lakásépítésnél (legalább 3 gyermeknél)
NGM Tájékoztató Lakásépítésnél (legfeljebb 2 gyermeknél)
NGM Tájékoztató Lakásbővítés
NGM Tájékoztató Lakáskorszerűsítésnél
Tájékoztató nyomtatványok Terméktájékoztató a CSOK-ról

Hol adhatom le az igénylésemet?

Személyesen a Bank:

Postai úton (1439 Budapest Pf. 649.)

Milyen más támogatási formákat vehetek igénybe?

ADÓ (ÁFA) – VISSZATÉRÍTÉS

ÚJ LAKÁS ÉPÍTÉSEKOR MAX. 5 M FT-IG

Kérjük, olvassal el!

Az Adó-visszatérítés igénylési feltételekről részletes tájékoztatást a Terméktájékoztató az Adó-visszatérítésről c. dokumentumban talál!

Milyen célokra igényelhető az Adó-visszatérítési támogatás?

Ki igényelheti az Adó-visszatérítési támogatás?

Csak természetes személy, mint az új ingatlan építője (az építési engedély a nevére szól) és az építési telek tulajdonosa.

Mekkora összegű Adó-visszatérítési támogatás igényelhető?

Az adó-visszatérítési támogatás összege megegyezik az építkezés helyéül szolgáló építési telek, valamint a lakás vagy az egylakásos lakóépület építéséhez megvásárolt anyagok és igénybe vett szolgáltatások számlájában feltüntetett és a kiállított számla szerint megfizetett ÁFA összegével, de legfeljebb 5 000 000 Ft.

Mikor igényelhető Adó-visszatérítési támogatás?

Az adó-visszatérítési támogatás a fenti költségekre egyidejűleg és legfeljebb egy alkalommal, a használatbavételi engedély, használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvány, illetve egyszerű bejelentéshez kötött épület felépítésének megtörténtét megelőzően lehet igényelni a 2015. január 1-jén vagy azt követően kiállított számlák alapján legkésőbb 2019. december 31-ig.​

Milyen dokumentumok szükségesek Adó-visszatérítési támogatás igényléséhez?

Benyújtandó dokumentumok
Igénylő nyomtatványok Igénylőlap Állami Támogatáshoz
Benyújtandó dokumentumok
NGM Tájékoztató Használt lakás vásárlásnál
NGM Tájékoztató Új lakás vásárlásnál (legalább 3 gyermeknél)
NGM Tájékoztató Új lakás vásárlásnál (legfeljebb 2 gyermeknél)
NGM,Tájékoztató Lakásépítésnél (legalább 3 gyermeknél)
NGM Tájékoztató Lakásépítésnél (legfeljebb 2 gyermeknél)
NGM Tájékoztató Lakásbővítés
NGM Tájékoztató Lakáskorszerűsítésnél
Tájékoztató nyomtatványok Terméktájékoztató az Adó-visszatérítésről

Hol adhatom le az igénylésemet?

Személyesen a Bank:

Postai úton (1439 Budapest Pf. 649.)

Milyen más támogatási formákat vehetek igénybe?

OTTHONTEREMTÉSI KAMATTÁMOGATÁSÚ HITEL (10 CSOK + 10 HITEL)

10 M CSOK MELLÉ 3%-OS HITELKAMATTAL MAX. 10 M FT-IG

Kérjük, olvassal el!

Az Otthonteremtési Kamattámogatású Hitel igénylési feltételeiről részletes tájékoztatást a Terméktájékoztató Otthonteremtési Kamattámogatású Hitel c. dokumentumban talál!

Jelzáloghitel kalkulátor

Jelzáloghitel akció!

2016. március 29-től visszavonásig, de legkésőbb 2016. december 31-ig hiánytalanul befogadott és legkésőbb 2017. március 31-ig folyósított GRÁNIT Otthonteremtési Kamattámogatású Jelzáloghitel esetén, amennyiben az Adósok rendszeres jövedelme a GRÁNIT Banknál vezetett bankszámlára érkeznek:

A fenti kedvezmények összevonhatók.

THM* valamennyi fenti kedvezmény figyelembevétele esetén az akció ideje alatt állami kamattámogatással: 3,13%. (állami kamattámogatás nélkül: 6,18%)

PÉLDA Otthonteremtési Kamattámogatású Jelzálogkölcsönre Prémium2-L2 ügyletminősítés esetén

Konstrukció Otthonteremtési Kamattámogatású Jelzáloghitel
Fedezet: a jelzáloghitel fedezeteként bevont ingatlan(ok)ra jelzálogjog kerül bejegyzésre
Hitelező/Hitelközvetítő: GRÁNIT Bank Zrt.
Hitelkamat típusa: 5 évente változó kamatozás
Hitel összege: 5.000.000 Ft
Hitel devizaneme: HUF
Hitel futamideje: 20 év
Törlesztőrészletek száma: 240
Kamattámogatás időszaka*: legfeljebb a futamidő első 25 éve
Kamattámogatás ideje alatt Kamattámogatás
megszűnése/elvesztése esetén*
Hitelkamatláb (bruttó) mértéke: 5 éves ÁKKH*130%+3,00%
amely jelenleg 5,89%
5 éves ÁKKH*130%+3,00%
amely jelenleg 5,89%
Állami kamattámogatás mértéke: 5 éves ÁKKH*130%
amely jelenleg 2,89%
0,00%
Ügyfél által fizetendő (nettó) kamatláb mértéke: 3,00% 5 éves ÁKKH*130%+3,00%
amely jelenleg 5,89%
THM**: 3,13% 6,18%
Törlesztőrészlet összege: 27.834 Ft 35.740 Ft
Ügyfél által fizetendő teljes összeg: 6.699.079 Ft 8.596.515 Ft
A hitel teljes díja: 1.699.079 Ft 3.596.515 Ft
amely magába foglalja
Folyósítási jutalékot: 0 Ft
1 db 36.300 Ft Fedezetértékelési díjat (visszatérítéssel): 0 Ft
1 db 12.600 Ft Fedezetbejegyzési díjat: 12.600 Ft
1 db 6.250 Ft Tulajdoni lap díjat: 6.250 Ft
Számlacsomag** (Sztár) havi díját: 0 Ft
Törlesztés beszedési díját
(a havi törlesztőrészlet összegére számítva):
0,0%, max. 6.000 Ft
A hitel teljes díjába figyelembe nem vett egyéb díjak:
Közjegyzői okirat díja (max. 40.000 Ft visszatérítéssel): közjegyzői díjszabás szerint (közjegyzőnek fizetendő)
Vagyonbiztosítás díja****: választott biztosító díjszabása szerint
Kockázati életbiztosítás díja (egyedüli Adósnál): választott biztosító díjszabása szerint

A hiteligényléssel kapcsolatban felmerülő induló díjak és költségek (pl. folyósítási jutalék, közjegyzői költség, stb.) nem hitelezhetők meg.

*A kamattámogatás megszűnésének, elvesztésének okai lehetnek: maximális 25 éves futamidő lejárata, vállalt gyerekre vonatkozó feltétel nem teljesül, 30 napot meghaladó tőketartozás keletkezik vagy a kérelem benyújtásától számított 6 hónapon belül, az ügyfélnek felróható ok(ok) miatt nem kezdődik meg a hitel folyósítása.
ÁKKH: az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által havi rendszerességgel közzétett referenciahozam, a közzétételt megelőző három naptári hónapban tartott 5 éves névleges futamidejű államkötvény aukcióin kialakult átlaghozamok adott aukciókon elfogadott mennyiségekkel súlyozott számtani átlaga, ennek hiányában az elsődleges forgalmazók árjegyzési kötelezettsége alapján kereskedési naponként számított és közzétett referenciahozamoknak a közzétételt megelőző három naptári hónapra vonatkozó számtani átlaga
** A THM számítás 5 millió Ft -os hitelösszegre, 20 éves futamidő, annuitásos törlesztés és munkabérnek minősülő jövedelem jóváírás feltételezésével készült. A THM mutató számítása során a fedezet értékelési díj, a folyósítási jutalék, fedezetbejegyzési díj, tulajdoni lap díja, havi 0 Ft-os bankszámlavezetési díj (Sztár számlacsomag), a törlesztés beszedésének díja (0,0%), valamint elektronikusan megküldött kamatértesítő került figyelembe vételre. A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén mértéke módosulhat. A THM-mutatók értéke nem tükrözi a változó kamatozású hitelek kamatkockázatát.
***A példákban a hiteltörlesztéshez a feltétel nélküli, 0 Ft-os számlavezetési díjú Sztár számlacsomag került figyelembe vételre, amelyen díj-, költség- és egyéb fizetési kötelezettség mentesen biztosítja a hiteltörlesztésül szolgáló pénzösszeg elhelyezését, de bármelyik lakossági GRÁNIT bankszámlacsomagot választható az ügyfél saját döntése illetve a számlacsomag esetleges feltételének való megfelelés függvényében.
**** A jelzáloghitelek igényléséhez a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges.

A tájékoztató nem teljes körű. Az akció részletes feltételeit, kondícióit a jelzálog fedezete mellett nyújtott lakossági hitelekről szóló Hirdetmény, a Kockázatvállalással kapcsolatos Lakossági ügyletek ÁSZF és az Üzletszabályzat tartalmazza. Ezek megtalálhatóak a GRÁNIT Bank honlapján (lakossági hirdetmények) valamint a bankfiók ügyfélterében kifüggesztve.

​Milyen célokra igényelhető az Otthonteremtési Kamattámogatású Hitel?

Mekkora összegű Otthonteremtési Kamattámogatású Hitel igényelhető?

A kölcsön minimális összege 1.000.000 Ft
A kölcsön maximális összege: 10.000.000 Ft

Milyen futamidőre vehető fel az Otthonteremtési Kamattámogatású Hitel?

Minimum 5 év, maximum 25 év

Ki igényelheti az Otthonteremtési Kamattámogatású Hitelt?

Milyen kamatizás mellett igényelhető?

(Bruttó) Ügyleti kamat mértéke: az 5 éves ÁKKH * 130 % + 3%.

Kamattámogatás mértéke: az 5 éves ÁKKH * 130 %

Ügyfél által fizetendő (Nettó) kamat: (Bruttó) Ügyleti kamat – Kamattámogatás= 3,00%

THM: 3,13%

Kamatperiódus: 5 éves

Kamattámogatott időszak: legfeljebb 25 év

A Magyar Állam a futamidő első 25 évében kamattámogatást nyújt, melynek lényege, hogy az ügyleti kamat egy részét (a Kamattámogatást) az Állam fizeti meg az ügyfél helyett. A kölcsön a teljes futamidő alatt öt éves kamatperiódusú, tehát a (Bruttó) Ügyleti kamat mértéke ötévente változik. Az Ügyfél a Nettó kamatot fizeti a kamattámogatás ideje alatt.

A kamatok, díjak és költségek mértékéről, feltételeiről teljes körűen a Hirdetményből tájékozódhat.

Milyen dokumentumok szükségesek az Otthonteremtési Kamattámogatású Hitel igényléséhez?

Benyújtandó dokumentumok
Igénylő nyomtatványok Kölcsönigénylő nyomtatvány
Ügyletszereplők nyomtatvány
Ingatlanok adatai nyomtatvány
Ügyfélnyilatkozatok
Általános tájékoztató
Munkáltatói jövedelemigazolás nyomtatvány
MNB tájékoztató a KHR-ről
MNB tájékoztató a túlzott eladósodottság kockázatairól
Tájékoztató nyomtatványok Benyújtandó dokumentumok
Településlista
Terméktájékoztató az Otthonteremtési Kamattámogatású Hitelről
Adásvételi szerződés követelményei
Egyéb nyomtatványok Munkabér átutalás nyilatkozat
Termék-összehasonlító tábla

Hol adhatom le az igénylésemet?

Személyesen a Bank:

Postai úton (1439 Budapest Pf. 649.)

Milyen más támogatási formákat vehetek igénybe?

10 M Ft összegű CSOK-ot, melyet a kölcsönnel együtt igénybe kell venni.
Egyéb támogatások:

Kérjük, olvassa el!

​A hirdetésben szereplő Családi Otthonteremtési Kedvezmény, Adó-visszatérítési támogatás és az Otthonteremtési Kamattámogatású Hitel Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás. Jelen oldalon lévő tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A fent megjelölt támogatások részletes leírását, feltételeit és kondíciót a 16/2016. (II. 10.) Kormányrendelet és a 17/2016. (II. 10.) Kormányrendelet, a vonatkozó szerződés, a Kockázatvállalással kapcsolatos Lakossági ügyletek ÁSZF-je, Üzletszabályzat, valamint a hatályos vonatkozó hirdetmény tartalmazza, melyek megtekinthetők a GRÁNIT Bank honlapján (https://granitbank.hu/hirdetmenyek) valamint a bankfiók ügyfélterében kifüggesztve.